Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Έκδοση εγκυκλίου για την διενέργεια και στο Αστυνομικό Προσωπικό μοριακού ελέγχου για Covid 19

Αριθ.Πρωτ.54/2020

Ιωάννινα 17/08/2020

ΠΡΟΣ: 1. Ε.Ο.Δ.Υ
2. ΓΕΝ.ΓΡΑΜ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
3. ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
(Μέσω ΠΟΑΣΥ)
ΚΟΙΝ:1. ΓΕ.Π.Α.Δ.ΗΠΕΙΡΟΥ
2. Δ.Α.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Θέμα: << Έκδοση εγκυκλίου για την διενέργεια και στο Αστυνομικό Προσωπικό μοριακού ελέγχου για Covid 19>>

Αρχές Αυγούστου με απόφαση του Υπουργού Υγείας με σχετική εγκύκλιο που απεστάλη σε όλες τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, πλέον θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια. Αφορμή για την λήψη του εν λόγω μέτρου ήταν η από τέλη Ιουλίου εμφάνιση πολλαπλών κρουσμάτων σε γιατρούς και νοσηλευτές , οι οποίοι επιστρέφοντας από Κανονική Άδεια εκδήλωσαν συμπτώματα και βρέθηκαν θετικοί στον Κορωνοϊο.
Τις τελευταίες ώρες έχουμε την εμφάνιση συνεχών κρουσμάτων σε Αστυνομικούς και ιδιαίτερα σε Υπηρεσίες της Βορείου Ελλάδος αλλά και μεμονωμένα σε όλη την χώρα.Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία προκαλεί την έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους συναδέλφους μας και πρέπει άμεσα από πλευράς των αρμόδιων να υπάρξουν τα αντίστοιχα αντανακλαστικά προκειμένου να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις.
Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν άμεσα στην έκδοση παρόμοιας εγκυκλίου και για το Αστυνομικό προσωπικό προκειμένου όλοι οι αδειούχοι του Αυγούστου αλλά και όσοι επιστρέφουν από αποσπάσεις να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο για Κορωνοϊο .
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ Ανέστης ΚΙΤΣΙΟΣ Κων/νος