Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ Αναρτήσεις

«Ίδρυση Αστυνομικής Υπηρεσίας Αερολιμένα Ιωαννίνων»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

   Η ίδρυση  Αστυνομικής υπηρεσίας για τις ανάγκες του από το 2011 Διεθνούς Αερολιμένα Ιωαννίνων, ήταν μια από τις προτάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, πρόταση η οποία αποτυπώθηκε και γραπτώς με το υπ αριθ. 44 από 23/11/2012 έγγραφό μας, πλην όμως δεν έτυχε υλοποίησης στο πρόσφατο σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Σήμερα, η συνεχώς αυξανόμενη κίνηση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, με πτήσεις από Σκανδιναβικές χώρες αλλά και από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή και εκτός Σέγκεν, όπως το Ισραήλ και η Κύπρος αντίστοιχα, σε συνδυασμό με τα επανειλημμένα κρούσματα προσπαθειών εισόδου στην χώρα μας και εξόδου προς την Ευρώπη παράνομων μεταναστών, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ίδρυσης του Α.Τ Αερολιμένα Ιωαννίνων.

   Το Α.Τ Αερολιμένα θα ασκεί στην περιοχή δικαιοδοσίας του το σύνολο των Αστυνομικών αρμοδιοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο έλεγχος της νόμιμης διακίνησης ημεδαπών και αλλοδαπών καθώς και η εφαρμογή της νομοθεσίας περί προστασίας του εθνικού νομίσματος και συναλλάγματος, η δε τοπική του αρμοδιότητα θα ταυτίζεται με τον περιφραγμένο και οριοθετημένο χώρο των εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων περιοριζόμενης αντιστοίχως της τοπικής αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.

   Βεβαίως, κυρίαρχο ζήτημα της στελέχωσης αυτής της υπηρεσίας, αποτελεί και η επάνδρωσή της  με μόνιμο προσωπικό εκτός Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και όχι η κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της από το ήδη υπάρχον, το οποίο δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες των λοιπών Αστυνομικών υπηρεσιών του νομού. Έμπειρα στελέχη τα οποία με την κατάλληλη εκπαίδευση θα είναι έτοιμα, αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουν δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, διότι από την εξειδίκευση, τις γνώσεις, την ψυχραιμία και τις ικανότητες του Αστυνομικού, πολλές φορές κρέμονται κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές.

                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ