Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Συνάντηση της Ε.Α.Υ.Ι με την τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ

Αριθ.Πρωτ.100/2018 Ιωάννινα 26/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση της Ε.Α.Υ.Ι με την τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ»
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Ι με την τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον γραμματέα της Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων κ. Άλκη Λάνταβο.
Κατά την συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, παρουσία της τοπικής ηγεσίας και συνδικαλιστικών φορέων, παρεδόθη από πλευράς μας στην κα. Χριστοφιλοπούλου σχετικό υπόμνημα που αφορά τις θέσεις της Ομοσπονδίας για την θωράκιση αστυνομικού και πολίτη, ενώ τέθηκαν ζητήματα που αφορούν το Αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α Ιωαννίνων και την ανάγκη στήριξης της αποστολής του.
Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στην Βήσσανη Πωγωνίου αναδείξαμε το ζήτημα της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του αστυνομικού ο οποίος δίνει καθημερινό αγώνα προκειμένου να διασφαλίσει το έννομο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη και για τον λόγο αυτό η πολιτεία οφείλει να τον εξοπλίσει με κάθε αναγκαίο μέσο για να επιτελεί ακόμα καλύτερα την αποστολή του.
Θέσαμε το κυρίαρχο ζήτημα της μη εφαρμογής της νομοθεσίας που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των Αστυνομικών καθώς και την αναγκαιότητα ίδρυσης του Α.Τ Αερολιμένα Ιωαννίνων.
Τέλος καταγγείλαμε την επιχειρούμενη προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος, καθώς με αποφάσεις της Φυσικής Ηγεσίας κλήθηκαν σε απολογία για δημόσιες δηλώσεις τους τόσο ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ όσο και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών.
Η κα. Χριστοφιλοπούλου από την πλευρά της, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα της επισημάνθηκαν δεσμεύτηκε ότι αυτά θα συζητηθούν στο κεντρικό όργανο του κινήματος, δηλώνοντας παράλληλα πως το ΚΙΝΑΛ έχει ψηλά στην ατζέντα του, τόσο την ασφάλεια των πολιτών όσο και την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους εργαζόμενους στην Ελληνική αστυνομία.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας

ΚΙΤΣΙΟΣ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΡ