Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Συνάντηση του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Ι με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου

Αριθ.Πρωτ.70/2019 Ιωάννινα 27/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Συνάντηση του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Ι με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου»

Σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, το Δ.Σ της Ένωσής μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική και Επίτιμο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ελευθέριο Οικονόμου.
Αφού ευχηθήκαμε στον κ. Υφυπουργό κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, τον ευχαριστήσαμε για την πολύτιμη συνεισφορά του στον αγώνα για την αναγνώριση του συνδικαλιστικού δικαιώματος του Αστυνομικού, καθώς και την προσφορά του στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι η πορεία του έχει δείξει άριστα δείγματα γραφής, γνώσης και ήθους.
Αναφερθήκαμε σε ζητήματα τα οποία ως Ένωση έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας όπως αυτό της Ίδρυσης Α.Σ Αερολιμένα Ιωαννίνων καθώς και της επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, ενώ θέσαμε υπόψη του το οξύ πρόβλημα του κτηριακού, τόσο για το Αστυνομικό Μέγαρο, όσο και για τον χώρο τον οποίο στεγάζεται το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων.
Τονίσαμε την αναγκαιότητα χορήγησης νέων υπηρεσιακών οχημάτων και υλικοτεχνικών μέσων, ενώ με αφορμή προγραμματισμένες και έκτακτες μετακινήσεις που έχουν διαταχθεί από την Υπηρεσία, επισημάναμε το γεγονός, ότι από το έτος 2016 παραμένουν δυστυχώς ανεξόφλητες και έως σήμερα παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν έχει κινηθεί η διαδικασία αποστολής των υπομνημάτων από τις Γενικές Διαχειρίσεις στη ΓΔΟΕΣ προς ενταλματοποίηση.
Τέλος η Ένωσή μας, η οποία εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των υπηρετούντων αστυνομικών του νομού Ιωαννίνων, αφουγκραζόμενη το σύνολο αυτών, τόνισε πως για να επιτευχθεί ο βασικός στόχος που είναι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας του πολίτη, θα πρέπει ο πολίτης να βλέπει περισσότερους Αστυνομικούς στον δρόμο. Κι αυτό μπορεί να γίνει με τρείς βασικούς τρόπους, την παροχή κινήτρων προς το μάχιμο προσωπικό, την συγχώνευση συγκεκριμένων υπηρεσιών και την απεμπλοκή της Αστυνομίας από αρμοδιότητες ξένες προς την αποστολή της.
Ο κ. Οικονόμου από την πλευρά του, λαμβάνοντας υπόψη όσα τεκμηριωμένα και διεξοδικά του επισημάνθηκαν, τόνισε πως στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, συμβάλλοντας θετικά στην εξεύρεση λύσεων.