Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Ενημέρωση για το επίδομα παραμεθορίων περιοχών

Αριθ.Πρωτ.81/2019 Ιωάννινα 26/11/2019

Προς: Τα μέλη της Ένωσής μας

Θέμα: «Ενημέρωση για το επίδομα παραμεθορίων περιοχών»
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το προεδρείο της Ένωσής μας, στο περιθώριο του 30ου Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων, συναντήθηκε με τον καθηγητή του εργατικού δικαίου & πανεπιστημιακό κ. Αλέξη Μητρόπουλο καθώς και τον νομικό σύμβουλο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Χαράλαμπο Μπουκουβάλα.

Τόσο σε θεσμικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, με την σταθερή και φερέγγυα νομική υποστήριξη του κ. Μπουκουβάλα καθώς και την συμπαράσταση της Ομοσπονδίας μας, έχουν ήδη δρομολογηθεί τα δέοντα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, που είναι η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου και στους συναδέλφους μας που υπηρετούν στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές των νομών που έχουν εξαιρεθεί. Όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως το επίδομα παραμεθορίου σχετίζεται άμεσα με το νέο μισθολόγιο των ενστόλων το οποίο έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικό από το 6ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και αναμένεται εντός του Ιανουαρίου του 2020 η οριστική απόφαση από την ολομέλεια του ΣτΕ.
Και αν ακόμη η συνδικαλιστική πίεση και η πολιτική πειθώ εξαντληθούν, το δικαίωμα της  αναδρομικής διεκδίκησης μέσω της δικαστικής οδού παραμένει ατόφιο.

Προς το παρόν όμως, αυτό το οποίο συνιστούμε είναι ψυχραιμία και όχι άσκοπες ενέργειες οι οποίες το μόνο που μπορούν να επιτύχουν είναι η περαιτέρω οικονομική σας επιβάρυνση. Για τις περεταίρω ενέργειές μας επί του ανωτέρω ζητήματος θα σας κρατάμε ενήμερους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Αριστοτέλης