Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ Χωρίς κατηγορία

« Διενέργεια ελέγχων Covid 19 για το προσωπικό των υπηρεσιών όπου εντοπίζονται κρούσματα»

  1. Αριθ.Πρωτ.61/2020 Ιωάννινα 12/10/2020

 

ΠΡΟΣ: 1. Ε.Ο.Δ.Υ

2. ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

(Μέσω ΠΟΑΣΥ)

ΚΟΙΝ: 1. ΓΕ.Π.Α.Δ.ΗΠΕΙΡΟΥ

2. Δ.Α.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Θέμα: « ­ ελέγχων Covid 19 για το προσωπικό των υπηρεσιών όπου εντοπίζονται κρούσματα»

Η σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων Κορωνοϊου στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων το τελευταίο δεκαήμερο, είχε δυστυχώς ως αρνητικό αποτέλεσμα την κατάταξη της περιοχής μας σε επίπεδο αυξημένης επιτήρησης 3 σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας Covid-19.

Ο ιός όμως αυτός δεν κάνει διακρίσεις, ούτε και εξαιρεί τους αστυνομικούς οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Ήταν ζήτημα λοιπόν χρόνου να επισκεφτεί και την πόρτα μας, καθώς έπειτα από τεστ εντοπίστηκε θετικός στον Κορωνοϊο Αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί σε Κεντρική Υπηρεσία των Ιωαννίνων και βρίσκεται ήδη σε κατάσταση «καραντίνας». Εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε στον συνάδελφο ολόψυχα, περαστικά και σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του , όμως όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, το γεγονός αυτό και μόνο προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους συνυπηρετούντες συναδέλφους και στις οικογένειές τους.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου αποφευχθούν περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις, καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς όπως προβούν στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες ελέγχου τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και διενέργειας προληπτικών ελέγχων από Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για το προσωπικό των υπηρεσιών αυτών όπου εντοπίζονται κρούσματα, τόσο για την προστασία του προσωπικού, όσο και των εκατοντάδων συναλλασσόμενων πολιτών.

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας

 

Κωνσταντινίδης Αν.    ΚΙΤΣΙΟΣ Κων