Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

«Συνάντηση της Ε.Α.Υ.Ι με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου»

Αριθ.Πρωτ.30/2023 Ιωάννινα 05/04/2023

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην πόλη των Ιωαννίνων την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΕΑΥΙ με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Επίτιμο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ελευθέριο Οικονόμου.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχθη σε θετικό και από τις δυο πλευρές κλίμα, ζητήσαμε από τον κ. Υφυπουργό να μεταφέρει στο Πρωθυπουργό τον έντονο προβληματισμό και τη δυσαρέσκεια των συναδέλφων μας, οι οποίοι παρά την τεράστια προσφορά τους όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν έχουν δει ακόμη να υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις καθώς και οι εξαγγελίες του ίδιου του Πρωθυπουργού. Ειδικότερα, αναφερθήκαμε στο ζήτημα της επικινδυνότητας της εργασίας μας την οποία οφείλει η κυβέρνηση να θεσμοθετήσει πριν το κλείσιμο της παρούσας Βουλής. Στην συνέχεια τέθηκε το ζήτημα της επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου και στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού μας ενώ ειδική αναφορά έγινε και για το εκλογικό επίδομα τονίζοντας από την πλευρά μας ότι αυτό πρέπει να κινηθεί στα επίπεδα της πρότασης της Π.Ο.ΑΣ.Υ. δεδομένου ότι οι συνάδελφοί μας θα είναι σε κατάσταση επιφυλακής ενδεχομένως έως μέσα Ιουλίου.
Ο κ. Οικονόμου από την πλευρά του, λαμβάνοντας υπόψη όσα τεκμηριωμένα και διεξοδικά του επισημάνθηκαν, δεσμεύτηκε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα μεταφέρει στον Πρωθυπουργό το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των συναδέλφων μας αναφορικά με τα ανωτέρω ζητήματα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας

Κωνσταντινίδης Ανέστης Βαγγελής Αλέξανδρος