Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Αίτηση περί μη παραγραφής του δικαιώματος διεκδίκησης των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα & καλοκαιρινής αδείας

Αριθ.Πρωτ.103/2018 Ιωάννινα 20/12/2018
Προς: Τα μέλη μας

Θέμα: «Αίτηση περί μη παραγραφής του δικαιώματος διεκδίκησης των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα & καλοκαιρινής αδείας».

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με αφορμή σχετικά ερωτήματά σας αναφορικά με έντυπο αίτησης που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και πολλοί συνάδελφοί μας έχουν συμπληρώσει και αποστείλει ιεραρχικά προς το Α.Ε.Α, σας γνωρίζουμε κατόπιν επικοινωνίας μας με τον νομικό σύμβουλο της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. Χαράλαμπο Μπουκουβάλα τα κάτωθι:
1. Όσοι έχετε καταθέσει αγωγές για τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα & καλοκαιρινής αδείας μέσω της Ένωσής μας, δεν χρειάζεται να προβείτε σε καμία περεταίρω ενέργεια καθώς κάθε παραγραφή έχει διακοπεί με την κατάθεση και την ήδη από τις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε επίδοση της αγωγής.
2. Το έντυπο το οποίο διακινείται δεν αφορά το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, καθώς πρόκειται για έντυπο της ΑΔΕΔΥ με αποδέκτες εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, (μόνιμους, αορίστου & ορισμένου χρόνου) στους οποίους συνιστάται να υποβάλουν την συγκεκριμένη αίτηση προς την υπηρεσία τους προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή του δικαιώματός τους, έτσι ώστε να μπορούν εκ των υστέρων με την διαδικασία κατάθεσης αγωγών να διεκδικήσουν τα επιδόματα αυτά.
3. Αναφορικά δε με αιτήσεις οι οποίες διακινούνται και αφορούν δικαστική διεκδίκηση αρχιφυλάκων, μη ανακριτικών υπαλλήλων, για προαγωγή τους στο βαθμό του ανθυπαστυνόμου και ταυτόχρονα υπαγωγή τους σε προηγούμενα μισθολογικά κλιμάκια, σας γνωρίζουμε πως ήδη η Ομοσπονδία μας έχει προσφύγει δικαστικά προσβάλλοντας στο σύνολό της την συνταγματικότητα του νέου μισθολογίου.
Σε κάθε όμως περίπτωση συνάδελφοι, εφιστούμε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση καθώς η Ένωσή μας σε συνεργασία με το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, την Π.Ο.ΑΣ.Υ, αλλά και τους έμπειρους συνεργάτες της, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και για ότι νεότερο προκύπτει θα σας ενημερώνει σχετικά.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΙΤΣΙΟΣ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΡ.