Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Δημόσια Υγεία

Αριθ.Πρωτ.36/2017                                                    Ιωάννινα 25/04/2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τις Προνοιακές Μονάδες»

   Η Ένωσή μας χαιρετίζει τη αυριανή μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τις Προνοιακές Μονάδες της χώρας. Τα δίκαια αιτήματά τους αντικατοπτρίζουν την φωνή όλων μας και την ανάγκη να διατηρηθεί ο πυλώνας της δημόσιας υγείας.

   Βασικά στοιχεία για να μπορούμε όλοι μας να έχουμε πρόσβαση στο πολύτιμο αυτό αγαθό είναι οι σταθερές εργασιακές σχέσεις, η στελέχωση σε υγειονομικό προσωπικό και ο εκσυγχρονισμός – ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Χωρίς αυτά τα απαραίτητα συστατικά, θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό σε όλους αυτούς, οι οποίοι κόπτονται για πλεονάσματα μαμούθ, πως υγεία με μπαλώματα και οφειλές σε όποιον έλαχε ο κλήρος να είναι προμηθευτής του Δημοσίου, είναι αδύνατο να παρασχεθεί.

   Κι εμείς ως εργαζόμενοι στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουμε δώσει και συνεχίζουμε να δίνουμε μέσω των συλλογικών μας οργάνων αγώνες για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στον εργασιακό μας χώρο. Πολλές φορές χρειάστηκε μέσω εγγράφων, παρεμβάσεων, ακόμη και κινητοποιήσεών μας να πετύχουμε την τήρηση του αυτονόητου για την υγιεινή και την ασφάλεια των συνάδελφων μας, που είναι επιφορτισμένοι με την φρούρηση αστυνομικών κρατητηρίων, μεταγωγών κρατουμένων και κέντρων  φιλοξενίας,  είτε αυτό αφορά τις περιοδικές απολυμάνσεις, ή ακόμη και για τα καθημερινά, αναλώσιμα, πλην όμως απαραίτητα είδη.

   Όμως τα ζητήματα υγείας, πρόνοιας και Δημόσιας ασφάλειας είναι κοινά  για όλους εμάς που ενώ από την μία μεριά μας αυξάνουν τις  κρατήσεις για ασφαλιστικές – συνταξιοδοτικές εισφορές, από την άλλη μας καλούν να πληρώσουμε το μάρμαρο του κόστους των συσσωρευμένων ελλειμμάτων τα οποία δεν δημιουργήσαμε εμείς, μέσω του αυξημένου κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, χρεώνοντάς μας παράλληλα λόγω της μείωσης προσωπικού με ατέλειωτες ώρες υπερεργασίας.

   Η Ένωσή μας εκφράζει την ειλικρινή συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στους εργαζομένους του κλάδου υγείας που είναι αυτή την ώρα στο δρόμο και αγωνίζονται για το αυτονόητο, την δημόσια υγεία.

Κατεβάστε το αρχείο εδώ