Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Φύλαξη ευπαθών στόχων – ασφάλεια και υγιεινή

Αριθ.Πρωτ.35/2017                                                   Ιωάννινα 24/04/2017

 

                          Προς: Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Υποστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο

Κοιν: 1. Διευθυντή Αστυνομίας Ιωαννίνων Α/Δ κ. ΒΑΣΙΛΑΚΟ Ιωάννη

  1. Διοικητή Υ.Α. Ιωαννίνων Α/Υ κ. ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ Βασίλειο
  2. Διοικητή Α.Τ. Ιωαννίνων Α/Α κ. ΜΠΕΤΣΗ Θωμά

Θέμα: «Φύλαξη ευπαθών στόχων – ασφάλεια και υγιεινή».

Η Ένωσή μας έγινε αποδέκτης καταγγελιών συναδέλφων, λόγω των συνθηκών φύλαξης τριών τουλάχιστον περιπτώσεων ευπαθών στόχων. Συγκεκριμένα οι στόχοι αυτοί φρουρούνται από αστυνομικούς, οι οποίοι εκτελούν υπηρεσία κατά μόνας και πεζοί ή εποχούμενοι με το δικό τους όχημα (εφόσον διαθέτουν), αγνοώντας  τα οριζόμενα στο Π.Δ. 141/1991 και Π.Δ. 45/2008, όπου ρητά αναφέρονται τα μέσα (αστυνομικοί κλωβοί, τουαλέτες, κλπ) που οφείλει να παρέχει η υπηρεσία ανά περίπτωση στους εργαζομένους.

Σε πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ της Ένωσής μας με τον Διευθυντή Αστυνομίας Ιωαννίνων, μεταφέραμε την έκδηλη αγωνία μας τονίζοντας τους κινδύνους που διατρέχουν οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσία φύλαξης των ανωτέρω στόχων, καθιστώντας ουσιαστικά τους ίδιους ως στόχους.  Προτείναμε δε λόγω της ιδιαιτερότητας των θέσεων, όπως η φρούρηση των συγκεκριμένων στόχων αντικατασταθεί με αδιάλειπτη, ακριβή, περιοδική επιτήρηση και με συγκεκριμένο ωράριο διέλευσης εποχούμενης περιπολίας. Όμως μέχρι και σήμερα δυστυχώς δεν υπήρξαν αποτελέσματα και αυτός είναι και ο λόγος της παρούσης επιστολής.

Κύριε Γενικέ,

Αποστολή του αστυνομικού είναι η προάσπιση της ζωής και της περιουσίας του πολίτη. Ομοίως δική μας αποστολή ως εκπροσώπων των αστυνομικών είναι να στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα των συναδέλφων, προασπίζοντας τα δικαιώματά τους και διασφαλίζοντας το υπέρτατο αγαθό, την ίδια τους την ζωή. Για τους λόγους αυτούς και γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας  διακρίνει σε τέτοιου είδους ζητήματα, τα οποία εγκυμονούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, σας καλούμε όπως διά της παρέμβασής σας δοθεί λύση σε αυτό το επίμαχο ζήτημα. Διότι όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, οι αστυνομικοί δεν είναι μόνοι τους,  έχουν οικογένειες και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρούνται αναλώσιμο είδος.

Κατεβάστε το αρχείο εδώ