Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Πορεία ΔΕΘ 17

Αριθ.Πρωτ.62/2017                                                    Ιωάννινα 10/09/2017

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Δυναμικό παρών στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 στην Θεσσαλονίκη, έδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.                                           

   Η κινητοποίηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Πανελληνίων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, εν όψει των εγκαινίων της 82ης Δ. Ε. Θ., ξεκίνησε με συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία στην συνέχεια η οποία  κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου και επιδόθηκε το σχετικό ψήφισμα.  

   Οι Γιαννιώτες Αστυνομικοί, συγκροτημένα με πανό και κρατώντας μαύρα μπαλόνια, ενώθηκαν με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και όλοι μαζί μια γροθιά εκφράζοντας  την αγανάκτησή τους για την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει, διαμήνυσαν με εύστοχα συνθήματα προς τους κυβερνώντες πως δεν θα επιτρέψουν  περαιτέρω υποβάθμιση της υπηρεσιακής τους προσφοράς, της κοινωνικής τους καταξίωσης και του βιοτικού τους επιπέδου, απαιτώντας
. Την πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣΤΕ, όσον αφορά τα μισθολογικά.
. Διασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων & την διατήρηση της αυτοτέλειάς τους.
. Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και του φρονήματος αυτών, με την καθολική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους από τους Κυβερνώντες.
. Την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.
. Την διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό την μορφή φιλοδωρήματος.
. Την ανατροπή του συνταξιοκτόνου νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό που οδηγεί όλους μας σε συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης.

Κατέβασε το αρχείο εδώ