Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ Αναρτήσεις

Με τεράστια επιτυχία η ΓΣ της ΕΑΥΙ

Αριθ.Πρωτ.37/2018                                                                    Ιωάννινα 20/03/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο για τον συνάδελφο και για τον πολίτη».

Με τεράστια επιτυχία, σε μια κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης.
Οι εργασίες ξεκίνησαν με την εκλογή Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης, ενώ συνεχίστηκε με την παρουσίαση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού από τον Πρόεδρο και τον Ταμία της Ε.Α.Υ.Ι, οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα, καθώς και την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Ακολούθως, μετά και τις τοποθετήσεις των μελών οι οποίες κινήθηκαν συνολικά σε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας αλλά και παρουσίασης νέων και εποικοδομητικών προτάσεων, οι εργασίες της Γ.Σ έκλεισαν αποτυπώνοντας το μήνυμα πως όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε το καλύτερο για τους συναδέλφους τους οποίους εκπροσωπούμε, αλλά και για τους πολίτες οι οποίοι μας στηρίζουν και επιβραβεύουν το έργο μας.
Στη συνέχεια ακολούθησε ενημερωτική ημερίδα για τρέχοντα ζητήματα εργασιακά – ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά, η οποία περιελάμβανε και ενημέρωση για το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών – Πυροσβεστών – Λιμενικών (Τ.Ε.Α.Α.Π.Λ).
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. ΓΕΡΑΚΑΡΆΚΟ Γρηγόριο, τον Γενικό Γραμματέα κ. ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ Γεώργιο και τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών κ. ΠΑΝΤΑΖΗ Βασίλειο, ο νομικός σύμβουλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ Χαράλαμπος, αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Τ.Ε.Α.Α.Π.Λ αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. ΓΟΥΣΙΑ Θεόδωρο, τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. ΛΙΤΣΙΟ Απόστολο, τον Διαχειριστή κ. ΣΥΡΣΥΡΗ Φώτιο και το Μέλος κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Παναγιώτη, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Υποστράτηγος κ. ΣΚΟΥΜΑΣ Κωνσταντίνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ Ιωάννης, καθώς και τα προεδρεία των πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αστυνομικών της Ηπείρου (Άρτας, Θεσπρωτίας & Πρέβεζας), της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου, Της Ένωσης Αποστράτων & της Ι.Ρ.Α του Νομού μας καθώς και του συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ηπείρου-Κέρκυρας.
Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, οι ομιλητές ενημέρωσαν αναλυτικά και διεξοδικά το σώμα για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, ιδιαίτερη δε έμφαση δόθηκε στις διατάξεις του νέου μισθολογίου (Ν.4472/2017) και στις δυσμενείς συνέπειες που αυτές επιφέρουν στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας για την κατάργηση αυτού επί του συνόλου, μέσω της προσβολής της συνταγματικότητας του.
Για τα οφέλη από την εγγραφή μας στο (Τ.Ε.Α.Α.Π.Λ), μίλησε στην συνέχεια κατά την αναλυτική παρουσίασή του ο Οργανωτικός Γραμματέας του Ταμείου, ενώ στην συνέχεια δόθηκαν απαντήσεις σε πληθώρα ερωτημάτων που τέθηκαν από τα μέλη μας τα οποία εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους.
Η Ένωση μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα μέλη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της, αλλά και τους παρισταμένους, έγκριτους ομιλητές και καλεσμένους για την παρουσία τους αλλά και για την λεπτομερή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση που παρείχαν στο σώμα.