Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Σειρά επαφών της Ε.Α.Υ.Ι με στόχο την επίλυση καίριων ζητημάτων.

Αριθ.Πρωτ. 85/2017                                                  Ιωάννινα 16/12/2017

 

                               Προς: Τα μέλη της Ένωσής μας  

 Θέμα: «Σειρά επαφών της Ε.Α.Υ.Ι  με στόχο την επίλυση καίριων ζητημάτων»

 

   Αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσής μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Κίτσιο και τους Αντιπρόεδρους Ανέστη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρο Βαγγελή, παρουσία του Γεν. Γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γιώργου Παπατσίμπα, στο περιθώριο της διεξαγωγής του Γενικού Συμβουλίου  την 13 και 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, πραγματοποίησε  σειρά επαφών με:

a) Την Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο κα. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, με την οποία συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας που υπηρετούν στο νομό Ιωαννίνων, καθώς και η έκθεση σε κίνδυνο συναδέλφων μας που  αποσπώνται στα κέντρα υποδοχής – ταυτοποίησης μεταναστών ανά την Ελλάδα, τονίζοντας την άμεση αναγκαιότητα λήψης ουσιαστικών μέτρων τα οποία θα τους διασφαλίζουν. (επιδόθηκε το υπ.αριθμ. 84/2017 έγγραφό μας)

β)  Τον Νομικό Σύμβουλο της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. Χαράλαμπο Μπουκουβάλα με τον οποίο συζητήθηκαν γνωμοδοτήσεις που αφορούν το (Π.Δ 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με Π.Δ 173/2013), προεδρικό διάταγμα το οποίο αφορά τον χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, καθώς συχνά – πυκνά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων συναδέλφων μας.

γ)  Με υπηρεσιακούς παράγοντες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας από τους οποίους ενημερωθήκαμε για την πορεία των δικαστικών διεκδικήσεων, καθώς και τις τελεσίδικες πλέον δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, αναζητώντας παράλληλα λύση σε μεμονωμένα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

 

Συνάδελφοι,

 Η Ένωσή μας, στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου, συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στα μέλη που εκπροσωπεί, με ενέργειες και παρεμβάσεις της προσπαθεί και θα συνεχίσει να προσπαθεί επιδιώκοντας λύσεις επί των όποιων ζητημάτων ανακύπτουν. 

Κατεβάστε το αρχείο εδώ