Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ Ανακοινώσεις – ΠΟΑΣΥ Αναρτήσεις Νέα για απoστράτους

Έκθεση φωτογραφίας του συναδέλφου Γιάννη Μπράτη

Αριθ.Πρωτ.13/2018                                                                       Ιωάννινα 16/02/2018

Προς: Μέλη της Ένωσής μας
Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μ.Μ.Ε

Τα εγκαίνια της 12ης ατομικής έκθεσης του Ε.Α. συναδέλφου μας και ερασιτέχνη φωτογράφου Γιάννη Μπράτη με τον τίτλο «40 χρόνια πολιτικοί και δημοσιογράφοι στα Γιάννενα», πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 στο Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 105 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων.
Η έκθεση η οποία θα διαρκέσει έως και τις 2 Μαρτίου, αποτελείται από 52 φωτογραφίες που χρονολογούνται από το 1978 μέχρι και σήμερα και αποτυπώνουν στιγμιότυπα από τις επισκέψεις πρωθυπουργών, Προέδρων της Δημοκρατίας, προσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας, πολιτικών του τόπου, αλλά και δημοσιογράφων εν ώρα εργασίας.
Ο Γιάννης Μπράτης ο οποίος έως και το 1999 υπηρετούσε στο γραφείο εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, κατάφερε να συνδυάσει την επαγγελματική του δραστηριότητα με το μεράκι του για τη φωτογραφία.
Αξιοποιώντας το μεράκι του αυτό επί σειρά τεσσάρων και πλέον δεκαετιών, περιηγήθηκε στον κόσμο της φωτογραφίας αποτυπώνοντας με τον φακό του μοναδικές στιγμές και συμβάντα μέσα από την προσωπική του οπτική αντίληψη και αισθητική.
Και αυτό του το μεράκι, όπως ο ίδιος άλλωστε δήλωσε «Όταν αγαπάς κάτι δεν το μετανιώνεις και πετυχαίνεις», είναι αυτό το οποίο τον ανέδειξε ως έναν από τους πλέον καταξιωμένους φωτογράφους της Ηπείρου.
Πάντα επιτυχίες σου ευχόμαστε αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Γιάννη!!!