Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ Αναρτήσεις

«Τοποθέτηση συστήματος μπουτόν συναγερμού στις σκοπιές Αστυνομικών στόχων»

Αριθ.Πρωτ.84/2018 Ιωάννινα 16/10/2018

Προς: Δ.Α Ιωαννίνων

Κοιν: ΓΕ.Π.Α.Δ. Ηπείρου

Καθημερινό πλέον φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι καταδρομικές, ύπουλες και άνανδρες επιθέσεις ομάδων που πρόσκεινται στον λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό χώρο» σε βάρος Αστυνομικών στόχων.
Από τις επιθέσεις αυτές κινδυνεύουν άμεσα οι συνάδελφοί μας, κυρίως οι σκοποί που είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη Αστυνομικών καταστημάτων – στόχων, αλλά και πολίτες οι οποίοι ενδεχομένως να βρίσκονται στο εσωτερικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Για τον σοβαρότατο αυτό λόγο, προτείνουμε την τοποθέτηση συστήματος ηχητικού και φωτεινού συναγερμού το οποίο θα ενεργοποιεί άμεσα από το εσωτερικό της σκοπιάς ο συνάδελφος με το πάτημα ενός «μπουτόν πανικού».
Με τον τρόπο αυτό, σε ενδεχόμενη εκδήλωση τέτοιων επικίνδυνων περιστατικών που επιφέρουν δυσάρεστες καταστάσεις, θα υπάρξει άμεση ειδοποίηση τόσο εντός όσο και εκτός των Αστυνομικών καταστημάτων, σημαντική μείωση του χρόνου ανταπόκρισης – συνδρομής καθώς και καλύτερος δυνατός συντονισμός ενεργειών.
Λόγω της συχνότητας των κρουσμάτων αυτών αλλά και των κινδύνων που οποιαδήποτε καθυστέρηση εγκυμονεί, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με την διαδικασία του «κατεπείγοντος».
Για το λόγο αυτό, προς αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών, εφόσον υπάρχει και η δική σας σύμφωνη γνώμη, σας γνωστοποιούμε πως η Ένωσή μας προτίθεται να αναλάβει το κόστος της δαπάνης των συστημάτων αυτών, ξεκινώντας από την σκοπιά της εισόδου του Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων καθώς και του χώρου στάθμευσης υπηρεσιακών οχημάτων (Δ.Ε.Σ.Ε).