Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ Αναρτήσεις

«Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε, ̟περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας & Λευκάδος»

Την Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, αντιπροσωπεία περιοχής Ηπείρου Κέρκυρας & Λευκάδος του Κ.Κ.Ε αποτελούμενη από την Όλυ Τσουμάνη, τον Θεόδωρο Γουλή και τον Δημήτρη Πιτσιάβο επισκεπτόμενη το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων πραγματοποίησε συνάντηση με τα προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως οι γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και η ανασφάλεια που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ειδικότερα, αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αστυνομικοί μετά τις διαδοχικές περικοπές των μισθών τους, την μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, την μη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, τα ανεξόφλητα οδοιπορικά και την μη αναπροσαρμογή των δικαιούμενων ποσών, την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και τα ακατάστατα ωράρια που σε συνδυασμό με την κατά το δοκούν εφαρμογή της εβδομαδιαίας υπηρεσίας κρατούν τους αστυνομικούς σε μια ιδιότυπη ομηρία.

Επιπροσθέτως, επισημάνθηκαν ζητήματα όπως η κατοχύρωση της ουσιαστικής άσκησης του δικαιώματος απεργίας στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και η αναγκαιότητα ίδρυσης Α.Τ. Αερολιμένα Ιωαννίνων, αφού με την αναβάθμιση του αεροδρομίου σε διεθνές οι πτήσεις από χώρες μέλη Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντός και εκτός ζώνης Σένγκεν, αλλά και από χώρες εκτός Ευρώπης αναμένεται να πολλαπλασιαστούν.

Τονίσθηκε δε και από τις δύο πλευρές πως η θέση των αστυνομικών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι γόνοι λαϊκών οικογενειών, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι απέναντι αλλά δίπλα σε άλλες εργασιακές ομάδες που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, που παλεύουν για το ψωμί τους, για το δικαίωμα στην εργασία, ακόμη και για το ίδιο τους το σπίτι το οποίο μέσω των πλειστηριασμών έχει μπει στο μάτι των δανειστών.

                                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ