Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις – ΠΟΑΣΥ

Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 315/2/24α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.:
1) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ
2) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Χρήστο ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων
Θέμα: «Στο ίδιο έργο θεατές»

Κύριε Αρχηγέ,
Η παθογένεια στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, αρνούμενη να προσαρμοστεί στις ανάγκες του σήμερα και να μετεξελιχθεί σε έναν οργανισμό σύγχρονο και πρόσφορο προς την κοινωνία των πολιτών και τα στελέχη που τον αποτελούν. Εάν υπάρχουν ακόμα αντιλήψεις της τέως Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής όπως πολύ σωστά χαρακτηρίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων με το υπ’ αρίθμ. 60/2018 από 21/06/2018 επισυναπτόμενο έγγραφό της, περί μετακινήσεων των αστυνομικών δυνάμεων με το «μπαούλο» και το δόγμα «όπου γης και πατρίς» τότε απέχουμε κατά πολύ από το να εξελιχτούμε σε έναν σύγχρονο οργανισμό όπως προαναφέρουμε.
Οι καταγγελλόμενες συνθήκες διαμονής, της μικτής ομάδος Ο.Π.Κ.Ε. που μετακινήθηκε εκτάκτως προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου, δείχνουν στοιχεία ερασιτεχνισμού, στοιχεία όμως, που δεν διακατέχουν εσάς προσωπικώς που ηγείστε των αστυνομικών εκ της θεσμικής θέσης και ασφαλώς σε αυτές τις περιπτώσεις το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας φέρει την σφραγίδα σας. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ως Ομοσπονδία ότι, η παρέμβαση σας θα είναι καταλυτική μόλις λάβετε γνώση του εγγράφου μας, παρότι ως Ομοσπονδία καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια με τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκεί Διεύθυνσης Αστυνομίας, ώστε να βελτιωθούν τάχιστα οι συνθήκες διαμονής των συναδέλφων μας στο νησί.
Ίσως, οι κρατούσες συνθήκες να υπερβαίνουν την όποια καλή θέληση της τοπικής ηγεσίας για εξεύρεση λύσης και για αυτούς τους λόγους καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της προσωπικής σας παρέμβασης.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αριθ.Πρωτ.60/2018
Ιωάννινα 21/06/2018
Προς: Π.Ο.ΑΣ.Υ
ΘΕΜΑ: «Προβληματικές έως ακατάλληλες συνθήκες διαμονής»
Είναι πλέον δεδομένο πως η κοινωνία και οι πολίτες, εμπιστεύονται την Ελληνική Αστυνομία κάτι το οποίο αποτυπώνεται ξεκάθαρα και σε πρόσφατη δημοσκόπηση. Το γεγονός αυτό έχει ωθήσει φορείς αλλά και απλούς πολίτες να συνδράμουν στο έργο της καλύπτοντας πολλές φορές το κενό της πολιτείας.
Κάτι τέτοιο συνέβη και στην Ζάκυνθο όπου φορείς της τοπικής κοινωνίας ανέλαβαν να καλύψουν τα έξοδα διαμονής και σίτισης αποσπασμένων στο νησί Αστυνομικών, γεγονός το οποίο τους τιμά και τους ευχαριστούμε.
Το πρόβλημα όμως έγκειται στο ότι οι συνάδελφοί μας από την πρώτη στιγμή σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλονται σε επιστολή τους, αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα κατά την εκεί διαμονή τους. Συγκεκριμένα, έξι άτομα διαμένουν σε ένα διαμέρισμα «φούρνο» καθώς αυτό στερείται συστήματος ψύξης, με κοινό μπάνιο, με έτερο δωμάτιο ο χώρος του οποίου είναι ασφυκτικά περιορισμένος, χωρίς ντουλάπα για τις αποσκευές που ούτως ή άλως είναι αρκετές λόγω των ημερών που αποσπώνται.
Και για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρανόηση, σε καμιά περίπτωση οι συνάδελφοί μας δεν θέτουν βέτο στην εκπλήρωση της αποστολής τους καθώς πρόκειται για άριστους επαγγελματίες και οικογενειάρχες στους οποίους όμως δεν αρμόζουν οι «προβληματικές αυτές έως ακατάλληλες» συνθήκες διαμονής.
Δυστυχώς αυτού του είδους η αντιμετώπιση, παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές της τέως Βασιλικής Χωροφυλακής όπου επιβάλλονταν ο στρατωνισμός.
Οι καιροί αυτοί έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, μαζί όμως με αυτούς έχει ΣΤΕΡΕΨΕΙ και η δική μας υπομονή!!!!! Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι υπεύθυνος και για ποιο λόγο επικρατούν αυτές οι συνθήκες. Νοιαζόμαστε αποκλειστικά για την υγεία (σωματική και ψυχική) των συναδέλφων μας και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εξαθλιώνει την προσωπικότητά τους !!!
Διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού καθώς και για την μη εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαμονής.
Αναμένοντας την επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων, καλούμε την Πανελλήνια ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων της οποίας είμαστε μέλη, να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης, καλώντας παράλληλα την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλίες για την διασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών διαμονής των αποσπασμένων Αστυνομικών.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Αριστοτέλης