Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις – ΠΟΑΣΥ

Ενημέρωση για το ζήτημα των Ανθυπαστυνόμων ,κοινή ανακοίνωση ΠΟΑΣΥ ΠΟΑΞΙΑ

Ενημέρωση για το ζήτημα των Ανθυπαστυνόμων

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2018
Αριθ. Πρωτ.: 300/4/19
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Μετά το θόρυβο και τη σύγχυση που προκλήθηκε μεταξύ των συναδέλφων από αναρτήσεις σε συγκεκριμένο σάιτ για τις επικείμενες ρυθμίσεις αναφορικά με τη βαθμολογική εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων, οι Ομοσπονδίες μας οφείλουν να επισημάνουν ότι υπεύθυνη ενημέρωση είναι αυτή που παρέχεται μέσω των επισήμων ανακοινώσεών μας.
Επί της ουσίας, οι Ομοσπονδίες μετά από χρόνιους αγώνες και πιέσεις προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, είχαν υποβάλει κοινή πρόταση από πέρυσι, στο πλαίσιο των εργασιών της αρμόδιας Επιτροπής που είχε συσταθεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η οποία είχε υιοθετηθεί ομόφωνα από όλα τα μέλη της. Παρέμενε, ωστόσο, στα συρτάρια του υπουργείου και τώρα, μετά από δικές μας ενέργειες θέλουμε να πιστεύουμε ότι οδεύει προς τελική επίλυση με την προώθηση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί κατάκτηση για τις δυο Ομοσπονδίες αφού είχε προηγηθεί μια παρατεταμένη κοινή προσπάθεια ώστε να δοθεί λύση σε ένα αίτημα που ταλάνιζε τον Κλάδο μας και ειδικότερα τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους μας, οι οποίοι επί δεκαετίες αντιμετώπιζαν το βαθμολογικό τέλμα στο οποίο τους είχαν οδηγήσει οι διατάξεις του ν. 3689/2008 κλπ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας