Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Συνάντηση του προεδρείου της Ε.Α.Υ. Ιωαννίνων με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Αριθ.Πρωτ.63/2018                                                                 Ιωάννινα 22/06/2018   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

   Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με αφορμή την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων πραγματοποίησε σήμερα 22 Ιουνίου 2018  συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο.

     Κατά τη συνάντηση, μεταφέρθηκε στον κ. Γενικό Επιθεωρητή η ανάγκη ικανοποίησης του πάγιου αιτήματος της Ένωσής μας για την δημιουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ιωαννίνων, αλλά και η έντονη ανησυχία καθώς και ο προβληματισμός των συναδέλφων μας αναφορικά με την σχεδιασθείσα μεταφορά των 20 οργανικών θέσεων από τη Δ.Α Ιωαννίνων σε όμορο Νομό.

Τέθηκαν δε επί τάπητος ζητήματα όπως αυτό του «καθηκοντολογίου» για τους Αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσία στα κέντρα πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών έτσι ώστε αυτοί να είναι όσο το δυνατόν κατοχυρωμένοι σε περιπτώσεις πιθανής απόδρασης, καθώς και προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των  συναδέλφων οι οποίοι κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες επιτελούν με αυταπάρνηση τη δύσκολη και συνάμα επικίνδυνη αποστολή τους.

  Ο κ. Γενικός από την πλευρά του αφού άκουσε με ενδιαφέρον τα δίκαια αιτήματά μας, δεσμεύτηκε πως αυτά θα μεταφερθούν στην ηγεσία του σώματος, αναμένοντας και άλλες προτάσεις οι οποίες χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, μπορούν διευκολύνουν την καθημερινότητα των συναδέλφων, διασφαλίζοντας την εργασιακή τους ηρεμία και ανατάσσοντας το κύρος του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.