Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ Αναρτήσεις

«Άμεση απεμπλοκή της ΕΛ-ΑΣ από την Νότια Κέρκυρα»

 

Αριθ.Πρωτ.83/2018  Ιωάννινα 05/10/2018

Προς: Π.Ο.ΑΣ.Υ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μεγάλη αγανάκτηση αλλά και έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί μεταξύ των υπηρετούντων στην Ο.Π.Κ.Ε και στην Διμοιρία Υποστήριξης συναδέλφων μας εξαιτίας των συχνών και επαναλαμβανόμενων μετακινήσεων αλλά και του τρόπου με τον οποίο διατάσσονται να ενισχύσουν διάφορες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι συνεχείς μετακινήσεις Αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α Ιωαννίνων προς την Λευκίμμη Κέρκυρας, συνδυαστικά με το μη έγκαιρο του προγραμματισμού, δίνουν την εντύπωση ότι όλα λειτουργούν εκ του προχείρου με ορατή και επακόλουθη πολλές φορές την αποτυχία του επιδιωκόμενου αποτελέσματος, γεγονός που προκαλεί σωρεία δυσμενών σχολίων αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού μας.
Οι συνάδελφοι οι οποίοι είναι μόνιμα με μια βαλίτσα στο χέρι, βρίσκονται κυριολεκτικά αντιμέτωποι, εκτός των άλλων ακόμη και με την ίδια τους την οικογένεια αφού απρογραμμάτιστα η μία απόσπαση διαδέχεται την άλλη.
Η κατάσταση δε αυτή έχει ως επακόλουθο την καταστρατήγηση των διατάξεων των (Π.Δ 394/2001 και 45/2008) που αφορούν τον χρόνο εργασίας του Αστυνομικού προσωπικού και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων του Αστυνομικού ως εργαζόμενου και ως οικογενειάρχη και σαφή έκθεσή του σε κίνδυνο για την υγεία και την σωματική του ακεραιότητα.
Για το ζήτημα αυτό έχουν περιέλθει στην Ένωσή μας οι έντονες διαμαρτυρίες των μελών μας, που απαιτούν ορθολογική διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού, τήρηση των ισχυουσών διατάξεων με έγκαιρο σχεδιασμό, διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών εργασίας καθώς και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας τους.
Συνάδελφοι,
Γνωρίζοντας τις μέχρι τώρα ενέργειες και παρεμβάσεις σας, σας δίνουμε ανοικτή εξουσιοδότηση, δηλώνοντας προκαταβολικά παρόντες σε οποιαδήποτε μορφή δράσης σε συνεργασία με τις λοιπές εμπλεκόμενες Ενώσεις αποφασίσετε, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο προαναφερόμενο ζήτημα.