Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ Αναρτήσεις

«Ιωάννινα – Εορτασμός του Αγίου Αρτεμίου – Ημέρας της Αστυνομίας

Αριθ.Πρωτ.88/2018    Ιωάννινα 20/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στα Γιάννενα η εκδήλωση για την «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, παρουσία της τοπικής Ηγεσίας του σώματος, αρχών του τόπου, επίσημων προσκεκλημένων, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων, συναδέλφων εν ενεργεία και αποστράτων, καθώς και πλήθους πιστών.
Με το πέρας της δοξολογίας, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων.
Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός μελών μας συμμετείχε στην τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στα πλαίσια του εορτασμού, στέλνοντας από τα Γιάννενα ένα ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης, ανιδιοτελούς προσφοράς και αλτρουισμού:
“Στη σύγχρονη κοινωνία οι Έλληνες Αστυνομικοί, έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα και συμπαραστάτη τους τον Άγιο Αρτέμιο, μάχονται με αφοσίωση στο καθήκον για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, δηλώνοντας παράλληλα αρωγοί και συμπαραστάτες στους συνανθρώπους που δοκιμάζονται”.