Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Καταγγέλλουμε τις εγκληματικές επιθέσεις

Αριθ.Πρωτ.24/202

Ιωάννινα 27/02/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωσή μας καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τις εγκληματικές επιθέσεις οργανωμένων ατόμων κατά αστυνομικών, οι οποίες έλαβαν χώρα τις τελευταίες ώρες σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με αφορμή το «μεταναστευτικό ζήτημα» και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό συναδέλφων μας.
Θεωρούμε πως οι ευθύνες της πολιτείας είναι τεράστιες καθώς καταδεικνύεται περίτρανα πως για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν τον Αστυνομικό ως κυματοθραύστη της λαϊκής οργής. Αλλά και οι ευθύνες της διοίκησης είναι σημαντικότατες καθώς είναι πασιφανές πως αυτοί οι οποίοι σχεδίασαν τα συγκεκριμένα μέτρα, γνώστες της περιοχής και της μορφολογίας του εδάφους, λειτούργησαν με ερασιτεχνισμό, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Καλούμε την πολιτεία, να σταματήσει να εκθέτει περαιτέρω τους Έλληνες Αστυνομικούς με ενέργειες οι οποίες σε καμία των περιπτώσεων δεν συμβάλλουν στη δημιουργία φιλικού κλίματος μεταξύ αστυνομίας και πολίτη, αναμένοντας παράλληλα από πολιτικά κόμματα και κοινωνικούς φορείς να καταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις.
Συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας οι οποίοι παρά τις ακραίες και σε πολλές περιπτώσεις δολοφονικές ενέργειες επέδειξαν ψυχραιμία αυτοσυγκράτηση και επαγγελματισμό ,εκφράζοντας ταυτόχρονα την στήριξη και συμπαράστασή μας ,ιδιαίτερα στους τραυματίες, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.
Αφουγκραζόμενοι την αγανάκτηση του συνόλου των μελών μας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του έκτακτου Δ.Σ. δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να τα διασφαλίσουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΔΗΣ Αν.           ΚΙΤΣΙΟΣ Κων/νος