Χωρίς κατηγορία

Προστασία Αστυνομικών από κρούσματα Κορωνοϊου στα Κ.Υ.Τ

Αριθ.Πρωτ. 31/2020        Ιωάννινα 29/03/2020

ΠΡΟΣ: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη
(Μέσω της ΠΟΑΣΥ)
Θέμα: «Προστασία Αστυνομικών από κρούσματα Κορωνοϊου στα Κ.Υ.Τ»
Κύριε Αρχηγέ,
Με αφορμή τον Κορωνοϊό, την πρωτόγνωρη αυτή επιδημική κρίση η οποία πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη, η χώρα μας όπως όλα δείχνουν αντέδρασε έγκαιρα, λαμβάνοντας σχετικά νωρίς αυστηρότατα μέτρα. Οι υπηρεσίες όμως της Ελληνικής Αστυνομίας δεν φάνηκαν να έχουν τα ίδια αντανακλαστικά καθώς ήταν ήδη απασχολημένες με ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα, αυτό του μεταναστευτικού και της προκλητικής συμπεριφοράς της γείτονος χώρας. Την ώρα που ο Κορωνοϊός «επωάζετο», πέρασαν τουλάχιστον δύο κρίσιμες εβδομάδες χωρίς οι συνάδελφοί μας να έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά όπως γάντια, μάσκες και αντισηπτικά, εφόδια τα οποία με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με δικά μας έξοδα ή με χορηγίες ιδιωτών φροντίσαμε να τους παρέχουμε. Τα υλικά αυτά έστω και καθυστερημένα άρχισαν να μοιράζονται και από τις υπηρεσίες στους συναδέλφους μας, ενώ η είδηση πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι απολυμάνσεις κτηρίων και περιπολικών μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Κι ενώ έχουν γίνει πλέον συνείδηση σε όλους μας οι ενδεδειγμένοι τρόποι προφύλαξης με τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας προκειμένου να σπάσει η «αλυσίδα» διάδοσης αυτής της πανδημίας, εικόνες από το ΚΥΤ Μόριας κατά την ώρα διανομής του φαγητού, όπου 10 Αστυνομικοί περιβάλλονται από 20.000 μετανάστες, μας προκαλούν έντονη ανησυχία και αγανάκτηση για τον «απερίσκεπτο» πραγματικά τρόπο που αντιμετωπίζεται το εκεί Αστυνομικό προσωπικό.

Κύριε Αρχηγέ, ως Έλληνες οφείλουμε σεβασμό στους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους. Οφείλουμε όμως σεβασμό και στους ίδιους μας τους εαυτούς καθώς η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε έναν από τους ανθρώπους της. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι εκεί συνάδελφοί μας υπηρετούν κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες, όπου μπορεί δυνητικά να εξαπλωθεί ο κορονοϊός, ζητούμε την λήψη άμεσων μέτρων.
Πρόταση μας λοιπόν είναι, οι Αστυνομικοί που εργάζονται στα διάφορα ΚΥΤ ανά την Ελλάδα, να απασχολούνται αποκλειστικά με την φύλαξη αυτών, πέριξ του περιφραγμένου χώρου. Οποιαδήποτε ολιγωρία ή καθυστέρηση, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και κατ επέκταση για τη Δημόσια Υγεία της χώρας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Αν.      ΚΙΤΣΙΟΣ Κων.