Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Αποκαλυπτήρια Μνημείου

Αριθ.Πρωτ.48/2022 Ιωάννινα 05/03/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με συγκίνηση και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των υπέρ καθήκοντος πεσόντων Αστυνομικών.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων έλαβε την πρωτοβουλία και ανέγειρε το μνημείο, ως τον ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι σε όλους αυτούς τους συναδέλφους μας που θυσιάστηκαν στον βωμό του καθήκοντος και ταυτόχρονα ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στις οικογένειες τους, που στερήθηκαν πρόωρα τους δικούς τους ανθρώπους.


Την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.
Στην τελετή εκτός από τους συγγενείς των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αστυνομικών και πλήθους εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων καθώς και πολιτών, μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβαλας, οι Βουλευτές Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, κα Μαρία Κεφάλα & κα Μερόπη Τζούφη.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μωυσής Ελισάφ, ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχαήλ Πλιάκος, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γεώργιος Σουκουβέλος .
Ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Μουσελίμης, ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος κ. Χρήστος Σιόρεντας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Κοντογιάννης.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριος Γερακαρακος , ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γεώργιος Παπατσίμπας, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστος Μαυραγάνης και κ. Θεόδωρος Χαντζόπουλος ,ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ. Δημοσθένης Πάκος , ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ , ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ κ. Χρήστος Γρίβας, εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ η κα. Αικατερίνη Σαραντοπούλου.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου κ. Θεόδωρος Κολιοπάνος , ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομίας Ιωαννίνων κ. Σπυρίδων Κίτσιος , ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου κ. Γεώργιος Θεοδώρου και μέλη του Δ Σ. , ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας κ. Δημήτριος Αποτόρης και μέλη του Δ.Σ. , ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Νάκος και μέλη του Δ.Σ.


Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από κοινού , από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριο Γερακαράκο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου ,τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων κ. Ανέστη Κωνσταντινίδη.


Μετά από την ομιλία του Προέδρου της ΕΑΥΙ και σύντομους χαιρετισμούς επίσημων προσκεκλημένων, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συναδέλφων μας , ενώ η τελετή έλαβε λήξη με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην ανέγερση του μνημείου, ιδιαίτερα τον συντοπίτη μας κ. Νικόλαο Κωνσταντινίδη για την σημαντική του συμβολή καθώς και όσους παρευρέθηκαν στην τελετή αποκαλυπτηρίων.

<<Συνάδελφοι θα ζείτε για πάντα μέσα στις καρδιές μας!
Αθάνατοι!>>

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ Ανέστης ΚΙΤΣΙΟΣ Κων/νος