Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

«Συνάντηση του προεδρείου της Ε.Α.Υ.Ι με τον Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Σταύρο Καλογιάννη»

Αριθ.Πρωτ.77/2022 Ιωάννινα19/07/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της Ε.Α.Υ.Ι με τον Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Σταύρο Καλογιάννη.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, αναφερθήκαμε σε ζητήματα που αφορούν το Αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α Ιωαννίνων, καθώς και την ανάγκη στήριξης της αποστολής του με στόχο την θωράκιση του αγαθού της ασφάλειας του πολίτη ,κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις μέχρι τώρα ενέργειές μας για την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου στα Ιωάννινα, τονίζοντας πως θα πρέπει όλοι οι τοπικοί φορείς να συμβάλουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Τονισαμε παράλληλα ότι από πλευράς της Κυβέρνησης, προεκλογικά υπήρχαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναφορικά με τα Σώματα Ασφαλείας, αρκετές εκ των οποίων δεν έχουν υλοποιηθεί όπως για παράδειγμα, σε τοπικό επίπεδο, αυτή του επιδόματος παραμεθορίου.
Ο κ. Καλογιάννης, λαμβάνοντας υπόψη όσα τεκμηριωμένα και διεξοδικά του επισημάνθηκαν, αναφορικά με το κτιριακό ζήτημα τόνισε , ότι ένα σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο είναι προς όφελος τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της Αστυνομίας κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων όπου προβλέπεται ολοκληρωμένη πρόταση για ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου σε περιοχη στο Στρατόπεδο Βελισσαρίου. Για το ζήτημα του επιδόματος παραμεθορίου επισήμανε ότι εκ μέρους του είχε υποβληθεί επερώτηση στα συναρμόδια Υπουργεία και ότι προτίθεται να επαναφέρει το συγκεκριμένο θέμα εκ νέου στην Βουλή στο προσεχές διάστημα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ανέστης ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος