Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ Αναρτήσεις Νέα για απoστράτους

Ημέρα αποστράτων 2018

Αριθ.Πρωτ.54/2018                                    Ιωάννινα 04/06/2018 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

    Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, ημέρα μνήμης των Αγίων Πάντων, πραγματοποιήθηκε σε κεντρική εκδήλωση στον Μητροπολιτικό  Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, ο  εορτασμός της «Ημέρας τιμής των Αποστράτων του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στην εκδήλωση, παρέστη το Δ.Σ της Ένωσής μας, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, του Πυροσβεστικού σώματος, η τοπική Φυσική Ηγεσία του σώματος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Θρησκευτικές αρχές, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών σωματείων, καθώς και μεγάλος αριθμός  αποστράτων και εν’ ενεργεία συνάδελφων, αλλά και απλοί πολίτες, φίλοι της Αστυνομίας.

Με το πέρας της δοξολογίας,  και την  ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, παρατέθηκε μικρή δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων.

Η πολιτεία καθιέρωσε το έτος 2005 με νόμο του κράτους αυτήν την ημέρα γιορτής, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τους Αποστράτους Αστυνομικούς για την προσφορά τους στην Πατρίδα και την κοινωνία. Μια τιμή που αντανακλά στο ίδιο το Σώμα, σε όλους εμάς που από διάφορες θέσεις, ιδιότητες και καθήκοντα συνθέτουμε τον θεμελιώδη αυτόν για την ύπαρξη μιας συγκροτημένης και ευνομούμενης κοινωνίας οργανισμό.

   Το Δ.Σ της Ένωσής μας με αφορμή την ημέρα αυτή, εύχεται χρόνια πολλά σε όλους τους Αποστράτους συναδέλφους, εκφράζοντας και δημόσια τις θερμότατες  ευχαριστίες του για την προσφορά τους προς την κοινωνία, τους πολίτες και το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.