Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Μηδέν θέσεις στην Δ.Α Ιωαννίνων. Για κάποιους το << Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα>> αποτελεί τρόπο άσκησης πολιτικής.

Αριθ.Πρωτ.9/2024 Ιωάννινα 31/01/2024

Η ΕΑΥΙ, με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων Αστυνομικού Προσωπικού και την απόφασή του για μηδενικές θέσεις στην περιοχή μας εκφράζει την έντονη οργή και αγανάκτηση εκ μέρους όλων των μελών της.

Πολύ αναλυτικά και εμπεριστατωμένα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ειδικά στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση η Ένωση μας ,με πραγματικούς αριθμούς ( σε αντίθεση με κάποιους που εμφανίζουν στην Αττική να υπηρετεί το 35% του συνόλου του Αστυνομικού Προσωπικού) αναδείξαμε ότι στο πολύ κοντινό μέλλον ,εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων, είναι πιθανό ενδεχόμενο να έχει αποχωρήσει το 45% της σημερινής δύναμης της Δ.Α. Ιωαννίνων με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες του Νομού μας.

Είχαμε την εντύπωση ότι όλη αυτή η διαφαινόμενη δυσάρεστη εξέλιξη θα προβλημάτιζε την Πολιτική και Φυσική ηγεσία μας και ότι με ένα σωστό προγραμματισμό θα προσπαθούσαν από κοινού με τις συνδικαλιστικές Ενώσεις και την ΠΟΑΣΥ να βρουν μία λύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της επερχόμενης μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού τόσο στην Δ.Α. Ιωαννίνων αλλά και γενικότερα στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας.Δυστυχως με την σημερινή τους απόφαση , για ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ μεταθέσεις στην περιοχή μας καθώς και στην συντριπτική πλειοψηφία της Περιφέρειας, μας διέψευσαν.Απέδειξαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι δεν τους νοιάζει τί θα γινεί στο μέλλον με τους πολίτες της περιοχής μας και γενικότερα της Περιφέρειας και ότι για αυτούς Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα.

Αλήθεια όμως, συμφωνεί με αυτή την άποψη ο Πρωθυπουργός της Χώρας και οι τοπικοί Βουλευτές μας ,ειδικά του Κυβερνώντος Κόμματος ;;;;; Η Ένωση μας με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θα συνεχίσει με όποιον τρόπο μπορεί να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση διότι όπως επανελειμμένα έχουμε τονίσει το εν λόγω ζήτημα είναι πρώτα και κύρια κοινωνικό και όχι συντεχνιακό.       

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ανέστης ΒΑΓΓΕΛΗΣ Αλέξανδρος