Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Προβληματικές έως ακατάλληλες συνθήκες διαμονής

Αριθ.Πρωτ.60/2018                                                           Ιωάννινα 21/06/2018

 

Προς: Π.Ο.ΑΣ.Υ

 

     Είναι πλέον δεδομένο πως η κοινωνία και οι πολίτες, εμπιστεύονται την  Ελληνική Αστυνομία κάτι το οποίο αποτυπώνεται ξεκάθαρα και σε πρόσφατη δημοσκόπηση. Το γεγονός αυτό έχει ωθήσει φορείς αλλά και απλούς πολίτες να συνδράμουν στο έργο της καλύπτοντας πολλές φορές το κενό της πολιτείας.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην Ζάκυνθο όπου φορείς της  τοπικής κοινωνίας ανέλαβαν να καλύψουν τα έξοδα διαμονής και σίτισης αποσπασμένων στο νησί Αστυνομικών, γεγονός το οποίο τους τιμά και τους ευχαριστούμε.

Το πρόβλημα όμως έγκειται στο ότι οι συνάδελφοί μας από την πρώτη στιγμή σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλονται σε επιστολή τους, αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα κατά την εκεί διαμονή τους. Συγκεκριμένα, έξι άτομα διαμένουν σε ένα διαμέρισμα «φούρνο» καθώς αυτό στερείται συστήματος ψύξης, με κοινό μπάνιο, με έτερο δωμάτιο ο χώρος του οποίου είναι ασφυκτικά περιορισμένος, χωρίς ντουλάπα για τις αποσκευές που ούτως ή άλως είναι αρκετές λόγω των ημερών που αποσπώνται.

Και για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρανόηση, σε καμιά περίπτωση οι συνάδελφοί μας δεν θέτουν βέτο στην εκπλήρωση της αποστολής τους καθώς πρόκειται για άριστους επαγγελματίες και οικογενειάρχες στους οποίους όμως δεν αρμόζουν οι «προβληματικές αυτές έως ακατάλληλες» συνθήκες διαμονής.

Δυστυχώς αυτού του είδους η αντιμετώπιση, παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές της τέως Βασιλικής Χωροφυλακής όπου επιβάλλονταν ο στρατωνισμός.
Οι καιροί αυτοί έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, μαζί όμως με αυτούς έχει ΣΤΕΡΕΨΕΙ και η δική μας υπομονή!!!!!  Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι υπεύθυνος και για ποιο λόγο επικρατούν αυτές οι συνθήκες. Νοιαζόμαστε αποκλειστικά για την υγεία (σωματική και ψυχική) των συναδέλφων μας και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εξαθλιώνει την προσωπικότητά τους !!!  

Διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού καθώς και για την μη εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαμονής.    

     Αναμένοντας την επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων, καλούμε την Πανελλήνια ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων της οποίας είμαστε μέλη, να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης, καλώντας παράλληλα την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλίες για την διασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών διαμονής των αποσπασμένων Αστυνομικών.