Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Πετρέλαιο Θέρμανσης

Αριθ.Πρωτ.17/2017                                                    Ιωάννινα 13/02/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Θέμα: «Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης Αστυνομικών Υπηρεσιών»

   Ενώ διανύουμε έναν από τους βαρύτερους χειμώνες των τελευταίων είκοσι ετών με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, Αστυνομικές Υπηρεσίες περιφέρειας όπως το (ΑΤ & Σταθμός Τροχαίας Μετσόβου) αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού φτάνοντας αισίως στα μισά του Φεβρουαρίου, στην καρδιά κυριολεκτικά του χειμώνα το ζήτημα έχει ανακύψει εδώ και δεκαεννέα ημέρες, ενώ αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας.

Και δεν είναι το πετρέλαιο το μόνο που έχει στερέψει, καθώς μαζί μ’ αυτό στερεύει και το φιλότιμο των συναδέλφων αφού οι συνθήκες εργασίας δυσχεραίνουν αστυνομικούς αλλά και πολίτες που προσέρχονται για δικές τους υποθέσεις.

Θεωρούμε τουλάχιστον αδιανόητο σε δημόσιες υπηρεσίες, που υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες θα έπρεπε να αποτελούν «καταφύγιο» για τον πολίτη, εργαζόμενοι και συναλλασσόμενοι να κυκλοφορούν με τζάκετ, κασκόλ και γάντια.

   Δηλώνοντας απερίφραστα ότι ως Σωματείο, δε θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για το συνάδελφο που εκπροσωπούμε, καταγγέλλουμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι μέσα από την ασφάλεια, την ζεστή ατμόσφαιρα και την θαλπωρή των γραφείων τους, αδιαφορούν πλήρως για το υφιστάμενό τους  προσωπικό, θεωρώντας απολύτως φυσιολογικό πως επειδή εκείνοι εργάζονται ή κατοικούν σε ορεινές περιοχές θα πρέπει να είναι και προσαρμοσμένοι πλήρως σε συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος.

   Ευελπιστούμε δε, ότι όλα τα παραπάνω θα τύχουν της ανάλογης προσοχής και ευαισθησίας έτσι ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και να χορηγηθεί επιτέλους η απαραίτητη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης χωρίς περαιτέρω χρονική καθυστέρηση.

Κατεβάστε το αρχείο εδώ