Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ Αναρτήσεις

Ανακοίνωση

Αριθ.Πρωτ.97/2018     Ιωάννινα 23/11/2018

Το ΔΣ της ΕΑΥΙ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση αλλά και τον σεβασμό του προς τα πρόσωπα των συναδέλφων μας, που ενεπλάκησαν στην ένοπλη αντιπαράθεση με Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών στα δύσβατα μονοπάτια του Πωγωνίου. Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται περίτρανα πως οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων, παρά τις αντιξοότητες αλλά και τον αρχικό αιφνιδιασμό τον οποίο υπέστησαν, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην δολοφονική επίθεση την οποία δέχτηκαν από αδίστακτους εμπόρους ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι θα διοχέτευαν τις ουσίες αυτές στο εσωτερικό της χώρας μας.
Οι συνεχείς αυτές επιτυχίες που αντικατοπτρίζουν το σύνολο του προσωπικού του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελούν προϊόν σκληρής, επίπονης και χωρίς ωράριο πολλές φορές εργασίας των συνάδελφων μας.
Όμως τα προβλήματα που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν όπως αυτό της υποστελέχωσης αλλά και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού όπως (θερμικές κάμερες, οχήματα, κ.α), ζητήματα τα οποία κατ επανάληψη έχουμε αναδείξει, είναι πολλά και λειτουργούν ως τροχοπέδη σε αυτήν την τεράστια και φιλότιμη προσπάθεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ακινητοποίηση λόγω μηχανικής βλάβης υπηρεσιακού οχήματος που κλήθηκε να συνδράμει στο περιστατικό.
Αυτή την προσπάθεια καλούμε την επίσημη πολιτεία να στηρίξει, δίνοντας κίνητρα στους αστυνομικούς που υπηρετούν και κυριολεκτικά οργώνουν την Ελληνοαλβανική μεθόριο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναγνωριστεί η επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους και χωρίς να δικαιούνται του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών. Παράλληλα όμως θα πρέπει να γίνει και μια αποτίμηση – απολογισμός της όλης επιχείρησης έτσι ώστε τυχόν λάθη και παραλείψεις να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
Η Ε.Α.Υ.Ι. αρωγός και συμπαραστάτης, δηλώνει πως είναι και θα παραμείνει αυστηρός κριτής, παρεμβαίνοντας όπου και όποτε χρειαστεί, προκειμένου οι συνάδελφοί μας ως εργαζόμενοι μετά την υπηρεσία τους να επιστρέφουν ασφαλείς στις οικογένειές τους.
Θερμά συγχαρητήρια συνάδελφοι, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού αλλά και ο καθημερινός σας αγώνας για την πάταξη της εγκληματικότητας, εμπεδώνει το αίσθημα ασφαλείας και αξίζει τον έπαινο της Ελληνικής κοινωνίας.