Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις - ΕΑΥΙ

Συμμετοχή της Ε.Α.Υ.Ι στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Αριθ.Πρωτ.60/2019 Ιωάννινα 02/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή της Ε.Α.Υ.Ι στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών» που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου την 30 Σεπτεμβρίου 2019 στα Ιωάννινα. 
Τις εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν με την Επιμνημόσυνη Δέηση η οποία  τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων, τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας.
Περίοπτη θέση στον κατάλογο των Εθνικών μας Ευεργετών κατέχουν οι Ηπειρώτες Ευεργέτες οι οποίοι υπηρετώντας με πίστη αξίες πολιτισμού και ανθρωπισμού, έδωσαν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και ολόκληρη την περιουσία τους, για την απελευθέρωση του έθνους και την αναγέννηση της χώρας μας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πνευματικών ιδρυμάτων που σήμερα κοσμούν την πρωτεύουσα της χώρας μας, όπως η Ακαδημία, το Αστεροσκοπείο, το Καλλιμάρμαρο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αρσάκειο, η Σχολή Ευελπίδων, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο το Ζάππειο Μέγαρο, η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Ακαδημία, κ.α είναι ευεργετήματα Ηπειρωτών.
  Σήμερα, που οι καιροί έχουν αλλάξει, ας ελπίσουμε το παράδειγμα των Εθνικών Ευεργετών να εμπνεύσει τους σύγχρονους Έλληνες, αναδεικνύοντας τη δημιουργική σχέση που θα πρέπει να έχει η επιχειρηματικότητα με την εθνική κοινωνική προσφορά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΙΤΣΙΟΣ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΡ.